Înnoirea Sfintei Mese la parohia BORA

11 ianuarie 2015, prima Duminica dupa marele praznic al Botezului Domnului, Preasfinția Sa a fost prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Bora, cartier al municipiului Slobozia, situat pe malul drept al raului Ialomița, din Protopopiatul Slobozia.

Preasfintitul Parinte Episcop Vincentiu a savarsit slujba de intocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese urmata de Sfanta Liturghie.

Sub protia Preasfintiei Sale, la Sfanta Liturghie au slujit preacucernicii parinti consilieri Cristi Gavrila, Florin Daniel Enascu, Gabriel Oproiu, Florin Ionescu si Nicusor Silviu Dascalu, preacucernicul parinte protopop Dumitru Draghici si un sobor de preoti si diaconi.

Alaturi de multime de credinciosi au participat la slujba si autoritati locale si judetene, iar raspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Sfantul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

In cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a vorbit credinciosilor despre inceputul activitații divine a Mantuitorului Iisus Hristos, despre chemarea facuta „Pocaiți-va ca s-a apropiat Imparația Cerurilor!”, despre intemeierea Bisericii ca Imparație a lui Dumnezeu pe pamant.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu si a activitații administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preotului paroh Ilie Agapie.

Dupa terminarea Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului, impreuna cu soborul de slujitori a savarșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefacatori ai acestei sfinte biserici, care are mai bine de 150 de ani de la sfințire.

Preasfintia Sa a daruit bisericii parohiale un Evangheliar și copiilor prezenți le-a daruit cate o cruciulița, ca marturie a prezenței episcopale in aceasta biserica, monument istoric.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...