Înnoirea Sfintei Mese la parohia Bora din Slobozia

11 ianuarie 2015, prima Duminică după marele praznic al Botezului Domnului, Preasfinția Sa a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Bora, cartier al municipiului Slobozia, situat pe malul drept al râului Ialomița, din Protopopiatul Slobozia.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit slujba de întocmire cu giulgiu nou a Sfintei Mese urmată de Sfânta Liturghie.

Sub protia Preasfinţiei Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacucernicii părinţi consilieri Cristi Gavrilă, Florin Daniel Enaşcu, Gabriel Oproiu, Florin Ionescu şi Nicuşor Silviu Dascălu, preacucernicul părinte protopop Dumitru Drăghici şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Alături de mulţime de credincioşi au participat la slujbă şi autorităţi locale şi judeţene, iar răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Coralei „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre începutul activității divine a Mântuitorului Iisus Hristos, despre chemarea făcută „Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor!”, despre întemeierea Bisericii ca Împărăție a lui Dumnezeu pe pământ.

Pentru buna chivernisire a Casei lui Dumnezeu şi a activității administrativ-bisericești, Chiriarhul locului a acordat rangul de sachelar preotului paroh Ilie Agapie.

După terminarea Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului, împreună cu soborul de slujitori a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei sfinte biserici, care are mai bine de 150 de ani de la sfințire.

Preasfinţia Sa a dăruit bisericii parohiale un Evangheliar și copiilor prezenți le-a dăruit câte o cruciuliță, ca mărturie a prezenței episcopale în această biserică, monument istoric.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...