Cerc Pastoral la Parohia Bora

Din dragostea lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cercul pastoral numărul 1 s-a reunit pentru ultima oară în acest an bisericesc, în cartierul Bora, biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din protopopiatul Slobozia, jud. Ialomița.

În ziua de 22 august 2014, la o săptămână după ce biserica a fost îmbrăcată cu straiele de sărbătoare ale hramului, aceasta a găzduit cu bucurie preoții din Slobozia și din cartierul Slobozia Nouă pentru săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de obște pentru cei aflați în neputințe sufletești și trupești, sub protia Preacucernicului Protoiereu Dumitru Drăghici. Dragostea de biserică, dar și multitudinea nevoilor i-a adus în Casa Domnului atât pe credincioșii parohiei, cât și pe închinătorii celorlalte biserici slobozene, unindu-și rugăciunile după spusele Mântuitorului „Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18: 20).

În liniștea însoțită de rugăciune a credincioșilor a fost susținut referatul „Sfinții martiri Brâncoveni – pilde de înfruntare a prigonitorilor dreptei credințe” de către, părintele Cătălin Stanciu, de la parohia sfântul Dumitru în care a fost subliniată puterea credinței, fiind dat ca exemplu viața și martiriul Sfântului Constantin Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi, dar și rodul răbdării creștine și al sacrificiului duhovnicesc în schimbul bucuriei nemărginite aduse de mântuire.

Ca o încununare a atmosferei de rugăciune, părintele Protoiereu a adus cuvinte de mângâiere oamenilor aflați în nevoi și neputințe și a subliniat nevoia Bisericii de a fi la rândul ei ajutată de către oamenii cei credincioși, conduși fiind pe drumul mântuirii de către preoții slujitori.
Se încarcă
0%
încărcat
Se încarcă
Identificat Control
Identificat Control
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...
Identificat...